Zink en koper om zweefalgen en draadalgen te bestrijden.

Zink

Zink is een zwaar metaal dat in sommige middeltjes zit tegen zweefalg en draadalg. Het is giftig voor uw koi en vijver vissen en het wordt niet aangeraden om het te gebruiken. Echter is het wel zo dat het minder schadelijk is dan het koper (kopersulfaat). Bij veelvuldig gebruik kunnen uw vissen er schade aan ondervinden. Toepassing wordt dus afgeraden.

zinkoxide

Zink of ook wel genoemd zinkoxide zijn beide benamingen voor het zware metaal dat algen uit uw vijver verwijderd maar zijn wel extreem giftig. Toch kan het bij nood een zeldzame oplossing zijn maar aan te raden is het zeker niet.

koper

Koper is een zwaar metaal dat in sommige middeltjes zit die tegen draad- en zweefalgen werken. Het celmembraam van de algen worden aangetast en zo wordt alg in uw vijver vernietigd. De algen worden bestreden maar niet verwijderd. Koper blijft dus in uw vijverwater zitten en is extreem giftig voor uw vissen. Gebruik word dus sterk afgeraden.

kopersulfaat

Koper of ook wel genoemd kopersulfaat zijn beide benamingen voor het zware metaal dat algen uit uw vijver verwijderd maar zijn wel extreem giftig. Toch kan het bij nood een zeldzame oplossing zijn maar aan te raden is het zeker niet.